8.8.2021 Påsalon kierto (rauhallinen)

Sunnuntaina 8.8. iltapäivästä rauhallinen, aloittelijoillekin sopiva, n.15km lenkki jossa mennee nelisen tuntia kiireettömän tauon kera.

Tälle jo perinteeksi muodostuneelle retkelle, vesillelähtö tapahtuu Rönnäsin uimarannan paikkeilta, osoite on Museotie 56, Loviisa (Google Maps). 

Kajakit viedään perille joko trailerilla (jos vajalta useampi lähtijä) tai sitten autojen katoilla. Siksi kajakkien pakkaamiseen kyytiin tapahtuu klo 13 vajalla. Tavoite olla vesillä klo 14 jälkeen (jos tulet suoraan).

Rannassa takaisin olisi tavoite olla 18 mennessä ja siitä tunteroinen vajalla takaisin. 

Tämä retki tarjoaa hienon, merellisenkin, retken kauniiseen Loviisan saaristoon. Matkan aikana voidaan harjoitella hieman niin navigointia kuin erilaisia melontatekniikoitakin. Mutta pääsosin vain nautiskellaan leppoisasta sunnuntaimelonnasta.

Jos trailerin käyttö ja pakkaaminen ei ole tuttua, niin siitäkin saa uutta oppia. 

Itsensä kuljettamiseen paikan päälle tarvitset jonkun kyydin. Sovitellaan viimeistään vajalla. Minun autooni sopii itseni lisäksi 3 maskillista.

Reilu maatauko pidetään Påsalon länsipuolen hiekkarannalla, jossa on hyvin aikaa käydä uimassa, evästellä tai vaikka käydä kurkkaamassa hiidenkirnua. 

Sään puolesta ennuste ei ole huikean hieno, mutta melonnan perussääntö on että lopulta aina on hieno sää meloa. Tuuli ei meitä kuitenkaan pitäisi juuri haitata, mutta jonkinlainen sadevarustus on hyvä olla mukana, tavallisella kuoritakilla pärjää hyvin. Toki normaalit varavaatteet ja aina maataukoja varten on hyvä olla hieman lisävaatetta. 

Koska tämä retki edellyttää hieman enemmän kuljettelua, pyydän ilmoittaumista jotta tiedetään tarvitaanko traileria.

Retken puuhaajana toimii Santtu Päivärinta ja lisäinfoja saat jonkun median kautta, myös 0405249080

Kajakki *