14..15.8.2021 Pirttisaari - Söderskär

Hei Ystävät.

Tervetuloa mukaan melontaretkelle Söderskärille ja Pirttsaareen - nauttimaan karun kauniista luonnosta.

Pirttisaareen pääsee kohtuullisen suojassa. Melontaa kertyy ainoastaan 15 km suuntaan, joten Pirttisaareen on helppo aloittelijankin tulla. Pirttisaaren kaunis luonto, hienot saaristokulttuurimaisemat sekä sotahistoriasta kertovat muistomerkit tekevät siitä harvinaisen monipuolisen retkikohteen. Launatai-illalla istutaan yhdessä leirinuotion äärellä ja grillataan herkkuja – mitä nyt kukin on mukaansa ottanut.Lähdetään lauantaiaamuna vajalta klo 10:00 eli tulkaa noin puoli kymmeneltä vajalle. Ajamme autolla Emäsaloon. Tarkka veteenlaskupaikka on vielä auki. Palaamme vajalle sunnuntaina noin kuuden aikoihin illalla.

Lauantai-illalla tai aikaisin sunnuntaiaamulla 2. tason melojat (ja hyvällä kelillä myös 1. tason melojat) melovat Söderskärille http://www.soderskar.fi/. Yli 150 vuotta vanha majakka huokuu entisten aikojen tunnelmaa ja saat hyvän kuvan majakanvartioiden ja luotsien elämästä Söderskärillä ennen vanhaan. Pirttisaareen jäävät voivat kiertää Pirttisaaren luontopolkua ja ihastella saaren vanhaa metsää.

Nyt ei ole vielä tietoa saaneeko sieltä ostettua matkamuistoja ja suuhun pantavaa. Torniin kiipeämisestä veloitetaan ehkä 15€.

Käykää katsomassa viime hetken ohjeet näiltä sivuilta torstai-illalla.

Tervetuloa mukaan viettämään aivan ihastuttavaa viikonloppua ulkosaaristossa.

Pia&Hans
hans.von.bagh@gmail.com / 0400320337

PS. Tarvitsemme traikun vetäjän. Kerro jos Sinulla on koukku autossasi.Viimehetken ohjeet

Nykyennusteen (12.8 klo 21) mukaan sää on puolipilvistä ja molempina aamuina sataa kuurottain mahdollisesti vahvastikin. Lauantai-illaksi kirkastuu sopivasti Söderskärin vierailua varten. Sekä lauantaina että sunnuntaina tuulee lounaasta 7..10 m/s eli ihan kohtuullisesti. Vesi on +19C

 Pirttisaarelle pääsemme toki kohtuullisen suojassa ja sinne ovat kaikki aloittelevat melojat tervetulleita. Söderskärin luona aaltoilee jo ihan kunnolla. Pirttisaaressa on kunnon nuotiopaikka, jossa voi hyvin viettää iltaa, jos ei halua meloa aalloissa Söderskärille. Pirttisaaren luontopolkukin on hieno ja samoin kylä.

Tervetuloa mukaan niin aloittelevat kuin kokeneemmatkin melojat.

Emme saaneet ketään vetämään traikkua, joten ottakaa kattotelineet mukaan autoihinne – kellä sellainen on. Saamme toki kaikki tulijat ja heidän kajakit johonkin katolle ja kuskattua lähtöpaikalle.

Nähdään launataina vajalla 9:30

Pia&Hans

0400320337