Tapahtumat

Pitkäviirillä

Itäisen Suomenlahden kansallispuistoretki

Lähtö vajalta 11. kesäkuuta klo 18:00 

Paluu sunnuntainan n. klo 18


Tervetuloa alkukesäiselle melontaretkelle

Melomme yhtä Suomen kauneinta aluetta kesän ihanimpaan aikaan. Alueella on kohtuullisen autio ja alkukesäinen luonto näyttäytyy meille parhaimmillaan. Tervetuloa mukaan.

Lähtö torstai illalla Porvoon vajalta klo 18/Sipoon vajalta hitusen aikaisemmin. Osa voi tulla perässä myöhässä. Toki heidän yönsä jäänee tällöin lyhyemmäksi. Eli osa voi siirtää lähtöä illaksi ja tapaamme yöpymissaarellamme. Sipoolaiset saanevat kajakit lähtöpaikalle traikulla. Junaillaan tämä myöhemmin.

Seutu on tuulelle avointa ja saaret kaukana toisistaan. Tarvitaan siis hyvää melontataitoa ja aallokkokokemusta. Reitin olen valinnut siten että paluu on suojainen. Kelin vaatiessa voimme meloa reitin toisinpäin. Vesi on kylmää eli ne jolla on kuivapuvut ottakoot mukaan. Seudulla palveluja on niukalti. Mustasaaressa on vesipumppu ja puucee. Kaunissaaressa vesipiste ja mahdollisesti ravintola.

Koronaepidemian takia jokainen osallistuja tulee lähtöpaikalle omalla tai lähiystävän kyydissä. Emme suosita kimppakyytiä nyt. Pidämme 2m turvavälit koko retken aikana (halauskielto).

Retken reitti on seuraava:

Lähtöpaikka Valkon uimaranta/Loviisa
Ensimmäinen yöpyminen: Yttre Täktarn tai tuulisella kelillä Hudö (Hudörevet)

Perjantai:
Aamulla lähtö klo 08:00 kohti Mutsaviiriä. Jos keli vaatii niin lähtöaikaa voidaan aikaistaakin.
Reitti siis
Yttre Täktarn – Ljusan – Mustaviiri
Katsotaan Mustaaviiriä rauhassa ja jatketaan sieltä Pitkäviiriin. Illaksi jatketaan vielä Pitkäviiriltä Ormskärin kautta yöksi Ristisaareen.

Lauantai:
Ristisaari – Kaunissaari .. Lopi .. Långön (Ryssänuuneja) – Långören - Högholmen.
Lähtö taas klo 8:00 paitsi jos tuulen takia joudumme aikaistamaan/myöhästämään lähtöä.
Yöpymispaikka katsotaan sitten paikan päällä. En ole käynyt näillä saarilla, mutta näyttäisi ettei mökkejä ole liiaksi. Vastaavasti kalliota ja hiekkarantaa on meille riittävästi.

Sunnuntaina
Högholmen .. Lehtinen .. Svartholm .. Valkon Uimaranta.

Jossain välissä harjoittelemme pelastautumista. Tällöin teltat ja muut tavarat jäävät yöpymispaikalle ja pulikoidaan sopivassa tuulessa uimaetäisyydellä rannasta. Tämä on tietenkin vapaaehtoista mutta kivaa sellaista.

Arvioitu paluuaika on sunnuntaina vajalla klo 18:00.

Retki jaetaan pätkiin ja kukin (pääretkeläinen) on vuorollaan retken pomo; suunistaja; turvameloja kuten meidän pääretkellä on aikomus tehdä. Turisteille tämä retki on turistiretki.

Ilmoittautukaa Hansille FBssä tai sähköpostilla. Pääretkeläiset ovat toki jo mukana eikä heidän tarvitse ilmoittautua uudestaan. 

Mahdollisista muutoksista ilmoittelemme näillä sivuilla

 


Tervetuloa mukaan
Lotta ja Hans
0400320337
hans.von.bagh@gmail.com

 

9.6.2020 klo 18

Hei Retkeläiset

Sääennuste vakiintunee pikkuhiljaa. Eli aurinkoa luvassa ja tuulta nykyennusteen mukaan 6..8 m/s idästä. Välillä oli kovempiakin tuuliennusteita. Tuuliennusteet voivat toki vielä muuttua. Veden lämpötila noin 14 C. Kuumin ilmamassa jäänee Venäjälle eli päivälämpötila jäänee alle 20C.

Sipoolaiset huolehtivat kajakkinsa Valkoon itsenäisesti, joten me Porvoolaiset + Kirsi Tampereelta voimme ajaa ja viedä kajakkimme suoraan lähtöpaikkaa.

Tavataan Valkon uimarannalla torstaina klo 18:30.

 

Näytä vähemmän

 

Meriturva 7.3.2020

Aallokkomelontaa, pelastautumisia ja vesileikkejä.

Kokooontuminen vajalla 8.30, perillä Meriturvassa noin 11.30

Allasaika 12-16, välissä evästauko.

Ilmoittautuminen verkkokaupassa

Kanotklubben Wikingien turvallisuusasiakirjat. Neuvoja ja ohjeita turvallisten tapahtumien järjestämiseksi. 

KOTIMAISIA MELONTATAPAHTUMIA

 

Suomi Meloo 9. - 15.6.2018
Kuopio - Imatra

 

Koskimelontatapahtumia: