Melontakurssit

Tänä vuonna emme järjestä enää lisää kursseja, tervetuloa ensi vuonna.

 

NEUVOJA KURSSEILLE TULEVILLE



Nämä vinkit on koottu muutaman vuoden kokemusten pohjalta.

Asu kursseilla on vapaa, mutta pakollinen, onhan kyseessä usein perhetapahtuma. Valitse mukava asu sään mukaan. Vanhempi verkkapuku, joka ei pelkää pesua joen puhtaassa vedessä, on oikein sopiva melkein kelillä kuin kelillä.

Varavaatteet tulevat useimmiten mieleen vasta siinä vaiheessa,kun istuu joen pohjassa lumpeenlehti pään päällä. Matkassa olevat varavaatteet voi kuljettaa mukana ja vaihtaa hyvin harvinaisen, mutta toki mahdollisen puolieskimokäännöksen jälkeen.

Aurinkoisella ilmalla kannattaa pitää mielessä, että veden päällä aurinko tuntuu toimivan tehokkaammin kuin maalla. Nahka kaipaa tehokasta aurinkorasvaa tai muuta grillikastiketta. Nenä tuntuu olevan se ensimmäisenä punoittava osuus, joten turhien selitysten välttämiseksi sopivan pitkällä lipalla varustettu lakki tai vastaava on poikaa.

Käytännön tasolla on havaittu, että kännykät eivätkä autonavaimet osaa uida. Lisäksi ne tuntuvat olevan herkkähipiäistä lajia, ottavat nokkiinsa pienestäkin kylvystä. Minigrip-pussi tai vastaava toimii hyvin väliaikaisena kuivapukuna, ellei omista "oikeaa" vedenpitävää pussukkaa.

Toinen uimavammainen varuste on silmälasit. Ne pysyvät yleensä ilman pikaliimaa mukana "niskalenkillä", joka voi olla kelluttava "deluxe" tai pehmeästä narusta tehty "Pirkka"-malli. Jonkinlainen varmistus on paikallaan, ettei kakkulat ole pelkän sankojen puristuksen varassa.